Acasa COLECTARE ORGANIZATA - PERSOANE JURIDICE
» Cine suntem?
» Cu ce ne ocupăm?
» De ce colectare?
» Legislaţie
» Ce cartuşe colectăm?
» Cum se procedează?
» Transportul
» Întrebări frecvente
» Partenerii noştri
» Alţii despre noi
» Galerie
» Link-uri utile
» RE-gândiţi
» Magazin de cartuşe
» Recomandaţi-ne
» Contact
» Newsletter
 
abonare
dezabonare

Mobil: 0722-554-249
E-mail:
cartusegoale@tinfactory.ro

Declaratia de politica referitoare la calitate si protectia mediului



Responsabilitatea socială pentru mediul înconjurator

Poluarea mediului înconjurător a devenit o problemă majoră a civilizaţiei noastre.

Creşterea economică bruscă din ultimii ani şi consumul exagerat de energie şi resurse naturale au determinat grave dezechilibre climatice urmate de fenomene naturale cu efecte devastatoare: inundaţii, uragane, cutremure etc.

Unul dintre marile generatoare permanente de poluare sunt consumabilele echipamentelor informatice şi de birou, prezente în orice birou sau casă din lume într-un număr tot mai mare.

Cartuşele de imprimantă (fax, copiator, etc.), foarte utile în timpul folosirii, devin un deşeu dăunător pentru organismul uman după ce sunt consumate. Ele conţin substanţe nocive precum: toner praf rezidual, materiale plastice, diverse metale şi altele. Multe dintre aceste materiale sunt nu numai nedegradabile sau greu degradabile, ci şi poluante şi toxice, provocând boli grave prin depunerea în organismul uman.

În fiecare an, pe planeta noastră se produc şi consumă peste un miliard de cartuşe. Perioada de descompunere a unui cartuş folosit este de peste 1.000 de ani, iar arderea lui poluează cateva mii de metri cubi de aer şi contribuie la încălzirea globală a planetei prin creşterea emisiilor de dioxid de carbon şi distrugerea stratului de ozon.

În fiecare an, în România se aruncă la gunoi, în medie, 5-6 milioane de cartuşe de imprimantă, care reprezintă peste 50 de mii de metri cubi de deşeuri (1.000 TIR-uri), sau 5 mii de tone de plastic şi componente electronice. Înşirate cartuş lângă cartuş, acestea acoperă distanţa dintre Vama Borş și Vama Veche. Pentru producerea acestei cantităţi de cartuşe noi este nevoie de peste 2 milioane de litri de petrol pe an. Într-o mie de ani (până la descompunerea primului cartuş), în România s-ar aduna (dacă nu se separă, colectează, reutilizează, valorifică sau elimină) peste 50 de milioane de metri cubi de cartuşe, suficiente să acopere întreaga suprafaţă a unui judeţ!

Aderarea României la UE ne-a adus tuturor – statului, societăţilor, cetăţeanului – obligaţii clar definite pentru gestionarea tuturor deşeurilor, ceea ce, concret, înseamnă: prevenirea generării deşeurilor, iar pentru cele deja existente, găsirea soluţiilor pentru reutilizarea, tratarea, valorificarea sau eliminarea lor. Este evident că este nevoie imperativă de o schimbare rapidă a mentalităţii şi a comportamentului social şi cultural în privinţa protecţiei mediului, deoarece Europa nu tolerează iresponsabilitatea şi nepăsarea pentru problemele comunitare!


ÎMPREUNĂ FACEM MEDIUL MAI CURAT ŞI VIAŢA MAI SĂNĂTOASĂ !
webforyou 2005 © CARTUSEGOALE Colectare, cumpărare cartuşe goale de imprimante. Toate drepturile rezervate.